Gruusia kalasupp
ca 400-500 gr angerjat v muud suitsukala
1 sibul
2 küüslauguküünt
400 gr purustatud tomatit
peotäis värsket tüümiani ja basiilikut
1-2 spl Tabasco kastet
ca 500 ml kalapuljongit
1 spl suhkrut
maitsestamiseks soola ja pipart
õli
1) Puhasta kala
2) kalanahane ja luudele kalla vesi ja lase keema (keeda 5 min), siit saad puljongi
3) haki sibul ja küüslauk, hauta õli sees
4) lisa tomatid ja kalapuljong
5) kuumuta keemiseni ja lisa tobasco ning suhkur
6) püreesta
7) lisa tüümian, basiilikja puhastatatud kalatükid
8) keeda tasasel tulel veel 5 min. serveeri.
Allikas: Internet
Gruusia Pommu hautis
2 keskmist pommut (baklažaani)
2 kartulit
1 hakitud sibul
1 punane paprika
4-5 küüslauguküünt
500 gr tomatipüreed (ilma tükkideta)
tilli, peterselli, basiilikut, koriandrit
1) lõika pommudele paar sälku sisse ja pane tervelt ahju 200 kraadi juures u 1 tunniks
2) koori jahtunud pommu ja haki sisu kuubikuteks
3) keeda kartul ja haki kuubikuteks
4) pane pannile õli sisse hakitud sibul koos paprikakuubikutega ja kuumuta 7-8 minutit. Lisa küüslauk ja prae veel.
5) kalla peale tomatipüree
6) lisa soola ja suhkrut, hauta veel u 10 minutit
7) lisa kartuli ja pommu kuubikud, hakitud maitseroheline, paprika ja tšillipulber ja pipart
8) hauta veel natuke ja serveeri soojalt.
Allikas: Internet

No comments:
Post a Comment