Sunday, October 16, 2011

Brita tort maasikatega!

Koostis:
Põhi:
150 g pehmet võid
125 g suhkrut (1.5 dl)
3 muna kollast
110 g nisujahu (2 dl)

2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
 
Kate:
3 munavalget
170 g suhkrut (2 dl)
1 tl vanillisuhkrut
25 g mandlilaaste
 
Vahele:
4 dl 35% rõõska koort
2 kuni 3 sl suhkrut
 
Kaunistamiseks:
maasikaid
tuhksuhkrut

Valmistamine:
Valmista põhi: vahusta pehme või suhkruga kohevaks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munakollased.
Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Lisa jahusegu piimaga vaheldumisi tainale ja sega ühtlaseks.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri tainas sinna peale (kuna tainas on kleepuv, on seda parem teha märja käega siludes). Valmista kate: vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Määri ettevaatlikult ahjuplaadile eelmise taina peale.Puista peale mandlilaastud. Küpseta 175-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni beseekiht on kergelt kuldne ning alumine kiht läbi küpsenud.

Võta tordipõhi ahjust välja, lase jahtuda ja siis lõika kaheks ristkülikuks. Aseta üks tordipõhi serveerimisalusele. Kata pealt viilutatud/tükeldatud maasikatega, siis laota peale vahustatud rõõsk koor. Kata teise tordipõhjaga. Pane tort serveerimiseni külmkappi või jahedasse. Vahetult enne serveerimist sõelu peale tuhksuhkrut ning kaunista mõne maasikaga.

Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU Foto:Kristina
 

No comments:

Post a Comment